Σάββατο 27 Μαΐου 2017

ΟΛΟΙ στην απεργία στις 17 Μάη



Να μην περάσει το νέο μνημόνιο
Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος σε ΜΚΟ και Καμπ

Σ
 τις 17 Μάη  έχει προκηρυχθεί από τα συνδικάτα πανελλαδική πανεργατική απεργία ενάντια στο νέο μνημόνιο που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.  Εκείνη την ημέρα, χρειάζεται να συμμετέχουμε όλοι οι εργαζόμενοι στις ΜΚΟ, και τα Κάμπ μαζί με όλους τους εργαζόμενους για να εμποδίσουμε τα νέα βάρβαρα μέτρα που τσακίζουν το εισόδημα μας και ελαστικοποιούν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις εργασίας.
Οι εργαζόμενοι στις ΜΚΟ, τα Camp, και τις υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με τους πρόσφυγες,
έχουμε πολλούς περισσότερους λόγους να συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία στις 8 Δεκέμβρη.
            Από τη μεριά της κυβέρνησης ανακοινώθηκε η προοπτική να κλείσουν τα στρατόπεδα και οι πρόσφυγες να μεταφερθούν σε σπίτια. Αυτή η εξέλιξη αφήνει ανοιχτή την πόρτα για απολύσεις εκατοντάδων  εργαζόμενων σε κάμπ, που δουλεύουν είτε μέσω ΜΚΟ είτε μέσω «κοινωφελών» προγραμμάτων. Οι ΜΚΟ χάνουν προγράμματα και έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται για συρρικνώσεις προσωπικού είτε με κατευθείαν απολύσεις είτε με απολύσεις μέσω «αξιολόγησης». Ήδη εκατοντάδες συνάδελφοι κατά κύριο λόγο από κοινωφελή προγράμματα πηγαίνουν προς απόλυση και ακολουθούν και οι συνάδελφοι που δουλεύουν μέσω ΜΚΟ.
ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ

            Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε στους πρόσφυγες, δεν πρέπει να βρίσκονται σε χέρια ιδιωτών είτε είναι ΜΚΟ είτε είναι άλλοι ιδιώτες. Είναι υπηρεσίες που κανονικά θα έπρεπε να είναι κρατικές. Η φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών, η περίθαλψη, η παιδεία, η καθαριότητα, είναι υπηρεσίες που το κράτος θα πρέπει να προσφέρει σε όλους τους κατοίκους αυτής της χώρας είτε είναι μόνιμοι κάτοικοι είτε «περαστικοί». Αντί γι’ αυτό έχουν εκχωρήσει σε ιδιώτες τόσο ευαίσθητες υπηρεσίες, με συνέπειες και στην αποτελεσματικότητα αλλά και στη σπάταλη πόρων. Και τώρα που κάναμε μια ολόκληρη δουλειά, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στους πρόσφυγες, θέλουν να μας πετάξουν  σαν στυμμένες λεμονόκουπες και να ανακυκλώσουν την ανεργία με νέες στρατιές εργαζόμενων σε ΜΚΟ και κοινωφελή προγράμματα.  
            Είμαστε εργαζόμενοι και όχι εθελοντές ή «συνεργάτες». Ξέρουμε όλοι το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθούν να περάσουν οι ΜΚΟ. Δίμηνες συμβάσεις που σε κρατάνε όμηρο, απ’ ευθείας απειλές ότι απαγορεύεται να έχεις πολιτική δράση στη δουλειά σου. Προσπαθούν να μας κρατήσουν διασπασμένους,  άλλο πράγμα οι ΜΚΟ, και άλλο οι συνάδελφοι με προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και μισθούς πείνας, άλλο οι συνάδελφοι με αορίστου χρόνου και άλλο  οι δημόσιοι υπάλληλοι, παρόλο που μαζί καθημερινά δουλεύουμε και βιώνουμε τις απάνθρωπες συνθήκες.
Απέναντι σε αυτό το άθλιο μέλλον της ανεργίας που μας ετοιμάζουν να απαντήσουμε αγωνιστικά με τη μαζική συμμετοχή μας στην απεργία στις 17 ΜΑΗ. Να ξεσηκώσουμε όλους τους χώρους δουλειάς. Με συνελεύσεις, συγκεντρώσεις να, ενημερώσουμε όλους τους συναδέλφους και οργανώσουμε την απεργία και τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια.
Απέναντι στους συμβιβασμούς και στα ψέματα της κυβέρνησης, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος οι εργαζόμενοι να κλιμακώσουμε τον αγώνα προβάλλοντας ταυτόχρονα το δικό μας εναλλακτικό δρόμο. Και αυτό σημαίνει ότι στην προμετωπίδα των εργατικών διεκδικήσεων να βάλουμε τη διαγραφή του χρέους. Να πάψουμε να αποπληρώνουμε δις. ευρώ κάθε χρόνο για να γεμίζουν τα σεντούκια των τραπεζιτών ντόπιων και Ευρωπαίων. Να συγκρουστούμε με το Ευρώ και την Ε.Ε.  Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.
Προσυγκέντρωση στην Πανεργατική 10πμ στην Πλατεία Κάνιγγος
Σύσκεψη εργαζόμενων σε ΜΚΟ και Καμπ Σάββατο 27 Μάη, 10πμ ΕΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου